Κόσμος

Νέα επίθεση του Ερντογάν στον Μακρόν για το Ισλάμ

Πυρά κατά του Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε για ακόμα μια φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας για μεταρρύθμιση που αφορά το Ισλάμ, τονίζοντας ότι χρησιμοποιεί τις κρίσεις για τις οποίες ευθύνεται η χώρα του ως λόγο επίθεσης στη θρησκεία.

«Ο πραγματικός στόχος αυτών των πρωτοβουλιών με επικεφαλής τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν είναι να χειραγωγήσουν το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος προσθέτοντας ότι  «αποπροσανατολίζουν από τα προβλήματα στο εσωτερικό στρέφοντας τη συζήτηση στο Ισλάμ».

«Εκείνοι που ενοχλούνται με την άνοδο του Ισλάμ παρουσιάζουν κρίσεις που δημιούργησαν οι ίδιοι ως δικαιολογία για να επιτεθούν στη θρησκεία μας. Η αντι-μουσουλμανική, η ρητορική του Ισλάμ είναι σήμερα τα πιο χρήσιμα εργαλεία των δυτικών πολιτικών για να καλύψουν τις δικές τους αποτυχίες», πρόσθεσε.

Ακόμα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισήμανε ότι υπάρχει η πρόθεση να «καθιερωθεί ένα αντι-ισλαμικό σύστημα όπου η θρησκεία ασκείται μόνο στο σπίτι και δεν υπάρχει άδεια για θρησκευτικές αρχές και σύμβολα στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στην πόλη ή στην κοινωνική ζωή»

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι  ο Εμανουέλ Μακρόν παρουσίασε σχέδιο νόμου για το Ισλάμ, το οποίο θα αρχίσει να συζητείται τον Δεκέμβριο και θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή τον Ιανουάριο. Ο Γάλλος πρόεδρος υποστηρίζει ότι η ξένη επιρροή έχει ανοίξει την πόρτα στο ακραίο Ισλάμ που δεν αντικατοπτρίζει αναγκαστικά την πραγματικότητα των Γάλλων μουσουλμάνων. Στόχος του είναι ένα «Ισλάμ του διαφωτισμού, συμβατό με τις αξίες της Γαλλίας».

Στα μέτρα του νομοσχεδίου συμπεριλαμβάνεται η διδασκαλία της αραβικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία, ο αυστηρός έλεγχος της ιδιωτικής θρησκευτικής εκπαίδευσης, ο περιορισμός της εκπαίδευσης στο σπίτι και η πάταξη των λόγων ή δραστηριοτήτων που αντιβαίνουν τις γαλλικές αξίες, όπως τα χωριστά ωράρια για γυναίκες και άντρες στις δημοτικές πισίνες.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER