Οικονομία

Νέα μέτρα για τη στήριξη επιχειρήσεων προανήγγειλε ο Σταϊκούρας

Κατά την τοποθέτησή του στην επερώτηση του Κινήματος Αλλαγής για το ταμείο ανάκαμψης, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθουν πως ψήφιση ρυθμίσεις που αφορούν στην κάλυψη των πάγιων δαπανών που πραγματοποίησαν οι επιχειρήσεις, αλλά και την κάλυψη του 80% των ενοικίων των καταστημάτων, καθώς και ρυθμίσεις για επιταγές.

Όπως εξήγησε το μέτρο θα αφορά τις καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες που πραγματοποίησαν οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς οι οποίες δεν καλύφθηκαν ούτε από τα κέρδη ούτε από άλλες πηγές.
«Η κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στις επιχειρήσεις, λειτουργώντας αποτελεσματικά, με διαφάνεια και αίσθημα δικαίου», είπε ο κ. Σταϊκούρας και ξεκαθάρισε: «δεν τρέφουμε αυταπάτες! Οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι και η επιστροφή δεν θα είναι άμεση αλλά σταδιακή. Ωστόσο υπάρχουν ευκαιρίες που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε».

Παράλληλα ανακοίνωσε την απόφαση της χώρας να διεκδικήσει επιπλέον χρήματα από τα αδιάθετα ποσά του ταμείου Sure, της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά την στήριξη της απασχόλησης.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa