Περιφέρειες - Δήμοι

Νέα παράταξη για τις εκλογές στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Νέα περιφερειακή παράταξη παρουσιάστηκε με τη χρήση της τεχνολογίας, σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, την Παρασκευή στη Μυτιλήνη. Η νέα παράταξη φιλοδοξεί να εκφράσει τον ευρύτερο δημοκρατικό, αριστερό και οικολογικό χώρο.

Οι σημερινοί περιφερειακοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με διαφορετικές ο καθένας παρατάξεις, ο Γιάννης Σπιλάνης από την παράταξη «Συμβόλαιο ζωής με το Αιγαίο» που είχε στηρίξει η ΔΗΜ.ΑΡ, η Μαρία Νικολάρα, του συνδυασμού  «Αιγαίο Γόνιμη Γραμμή» που είχε στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Γιούλα Αργυρούδη της παράταξης «Άνεμος Οικολογίας» παρουσίασαν τη νέα παράταξη που πρεσβεύει μια «δίκαιη ανάπτυξη για τους πολλούς με δημοκρατία, συμμετοχή και αλληλεγγύη» στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019.

Φιλοδοξούν να εκφράσουν «το πλειοψηφικό ρεύμα της προόδου, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής στα νησιά».

Μαζί τους συμπορεύονται ο πρώην γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Στρατής Ζαφείρης, ο πρώην δήμαρχος Καλλονής, Άρης Ελευθερίου, ο πρώην νομάρχης Σάμου, Μανώλης Κάρλας, ο γνωστός από τον χώρο της οικολογίας, Μιχάλης Μπάκας, αλλά και πολλά άλλα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανένταχτοι αριστεροί και ευρύτερα δημοκρατικοί πολίτες των νησιών.

Όπως ανακοινώθηκε, το αμέσως επόμενο διάστημα, με ανοιχτές διαδικασίες, θα αναδειχθεί ο επικεφαλής της παράταξης και θα επιλεγεί το όνομά της.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa