Κοινωνία

Νέα παραίτηση στη Δικαιοσύνη! Ποιος αναλαμβάνει το τιμόνι στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς

Αλλάζει χέρια η εποπτεία των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς, καθώς μέχρι πρότινος, ρόλο εποπτεύοντος είχε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Αγγελής, ο οποίος ωστόσο ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, την αντικατάσταση του και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όρισε νέο εποπτεύοντα, τον κ. Παναγιώτη Μπρακουμάτσο.

Ο Γ. Αγγελής ανέλαβε καθήκοντα πριν από τρεις μήνες ωστόσο μετά το ταξίδι στη Βιέννη στις αρχές Δεκεμβρίου υπέβαλε αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας να αντικατασταθεί.

Με την αναφορά του διέψευδε δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο στην επίμαχη συνάντηση στη Βιέννη μεταξύ των εισαγγελέων Διαφθοράς και Αμερικανών, δόθηκαν στοιχεία για πρώην υπουργό, με τους Έλληνες  εισαγγελείς να αρνούνται να τα παραλάβουν με το επιχείρημα ότι ήταν προϊόντα υποκλοπής.

Το γεγονός αυτό είχε διαψευστεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ η Κ. Ξένη Δημητρίου, κατέβαλε προσπάθεια να παραμείνει ο κ. Αγγελής, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να τον μεταπείσει.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τον Κ. Αγγελή, εποπτεύων ήταν ο Κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος όμως «παραιτήθηκε» από την εποπτεία της εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς για προσωπικούς λόγους.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa