Οικονομία

Νέα προγράμματα απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ

Τα τρία νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ αφορούν το μεν πρώτο την απασχόληση ανέργων νέων πτυχιούχων ανώτατης εκπαίδευσης, το δεύτερο στην επιδότηση επιχειρήσεων που δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας και το τρίτο στη δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία για ανέργους πρώην επιχειρηματίες. Τα τρία νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση της απασχόλησης θα «τρέξουν» μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως ανέφερε η διοικήτρια του οργανισμού, κ. Μαρία Καραμεσίνη στον ραδιοφωνικό σταθμό 104,9 του ΑΜΠΕ.

Το ένα πρόγραμμα αφορά την απασχόληση 5.500 άνεργων πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας 22 ως 29 ετών και θα έχουν την δυνατότητα να απασχοληθούν σε υπουργεία και σε εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, με αποδοχές για θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από 1.040 ως 1.140 ευρώ και για θέσεις τεχνολογικής εκπαίδευσης από 990 έως 1.090 ευρώ.

Το δεύτερο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά επιχειρήσεις, που αύξησαν τις νέες θέσεις εργασίας, δηλαδή, αύξησαν την απασχόληση, στο διάστημα από 1 Ιουνίου 2017 μέχρι 31 Μαΐου 2018.

Τέλος το τρίτο πρόγραμμα σύμφωνα με την κ. Καραμεσίνη  αφορά την πρωτοβουλία για τη δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία και απευθύνεται σε πρώην επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους από την 1.1.2012 και μετά και οι οποίοι θέλουν να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά.

«Αυτά τα προγράμματα που είπα, είναι αυτά που θα βγουν» είπε η κ. Καραμεσίνη, υπενθυμίζοντας ότι ο ΟΑΕΔ έχει και ανοιχτά προγράμματα  που «τρέχουν» αυτή την περίοδο. Η κ. Καραμεσίνη αναφέρθηκε και στους προσωρινούς πίνακες που αναρτήθηκαν, με τα αποτελέσματα του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ και αφορούν 30.333 θέσεις, οκτάμηνης απασχόλησης σε δήμους.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa