Άρθρα

Νέα σελίδα

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου άνοιξαν μια νέα σελίδα για τη χώρα, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την επιστροφή της στην κανονικότητα. Η ανάδειξη μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης, με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αποτελεί θετική εξέλιξη στον βαθμό που διασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα, η οποία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη της Ελλάδας στα επόμενα χρόνια.

Μετά από μια δύσκολη δεκαετία, οι προσδοκίες της κοινωνίας και των επιχειρήσεων είναι υψηλές. Οι συνθήκες ακραίας αβεβαιότητας που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια έχουν πλέον απομακρυνθεί, ωστόσο, για να έρθουν τα καλύτερα, στα οποία ελπίζουμε, χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά.

Τόσο ο νέος πρωθυπουργός όσο και τα στελέχη που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στη νέα κυβέρνηση γνωρίζουν ήδη ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και να κινητοποιηθούν νέες επενδύσεις για την επιτάχυνση της ανάπτυξης και την οριστική έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση.

Ελπίδα και αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας είναι η νέα κυβέρνηση να αξιοποιήσει την ισχυρή εντολή των πολιτών, για να ασκήσει μια συνεπή και
σταθερή οικονομική και δημοσιονομική πολιτική με καθαρό αναπτυξιακό πρόσημο, για να δώσει λύση στο πρόβλημα της χρηματοδότησης της ανάπτυξης, για να εφαρμόσει περισσότερο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους, στο ασφαλιστικό σύστημα, στην Παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια.

Ελπίδα και αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου είναι η νέα κυβέρνηση να αξιοποιήσει καλές πρακτικές και να φροντίσει να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. Ελπίδα και αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου, τόσο από τη νέα κυβέρνηση όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, είναι υπηρετήσουν την ανάγκη για μια νέα, υγιή πολιτική κουλτούρα. Μια κουλτούρα που στηρίζεται στην κοινή λογική, στην υπευθυνότητα, στη νηφαλιότητα, στη συναίνεση και τη συνεννόηση για την προώθηση εθνικής σημασίας πολιτικών.

Με σταθερότητα, ενότητα και κοινό όραμα, η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε μια νέα κανονικότητα, με προϋποθέσεις για δημιουργία και προκοπή. Τα Επιμελητήρια, ως θεσμικός εκφραστής των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, θα συνεχίσουν να συμμετέχουν υπεύθυνα και εποικοδομητικά στο δημόσιο διάλογο και να στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία, κάθε μεταρρύθμιση που βοηθά την πατρίδα μας να κάνει το μεγάλο άλμα μπροστά.

του Κωνσταντίνου Μίχαλου

Πρόεδρος ΚΕΕΕ και ΕΒΕΑ

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa