Κοινωνία Σε πρώτο πλάνο

Νέα σύλληψη για παιδική πορνογραφία και βίντεο με κακοποίηση ανηλίκων

Στη σύλληψη ενός 33χρονου άνδρα προχώρησαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. ο 33χρονος προμηθεύτηκε, κατείχε και είχε πρόσφορο για διαμοιρασμό υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα καθώς και από αλληλογραφία με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, ταυτοποιήθηκαν γεωγραφικά τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη, σε κατοικία που διέμενε ο 33χρονος ημεδαπός, σε περιοχή της Αττικής.

Έτσι, τη Δευτέρα αστυνομικοί συνοδεία εισαγγελέα πραγματοποίησαν έρευνα στην κατοικία του 33χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 σκληροί δίσκοι Η/Υ. Από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα παραπάνω ψηφιακά πειστήρια, βρέθηκε πλήθος αρχείων, φωτογραφίες και βίντεο, με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, αρκετά από τα οποία παρουσιάζουν τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και ο άνδρας συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήριά θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση. Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa