Πολιτική

Νέες απειλές των Τούρκων σε Αιγαίο και Κύπρο!

«Η Τουρκία είναι σε θέση να εμποδίσει με το πολεμικό ναυτικό προγραμματισμένες γεωτρήσεις σε όλα τα τεμάχια της ΑΟΖ» απειλεί μέσω συνέντευξης του στον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, ο «υπουργός Οικονομικών και Ενέργειας» του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί.

Η απειλή περιλαμβάνει ακόμα και το τεμάχιο 10, όπου αναμένεται να αρχίσει έρευνες η ExxonMobil σε μερικούς μήνες.

Ο Ναμί τονίζει πως η ένταση και η διαμάχη μπορούν να αποφευχθούν αν οι Ελληνοκύπριοι δεχθούν συνδιαχείριση του φυσικού αερίου ή προχωρήσουν σε «πάγωμα» του ενεργειακού σχεδιασμού μέχρι τη λύση του Κυπριακού.

Αυστηρή προειδοποίηση έστειλε και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο με αφορμή τα εγκαίνια ενός υποβρυχίου νέας γενιάς στο Γκιόλτζουκ του Μαρμαρά.

«Την στιγμή που η Τουρκία καταπολεμά στο εσωτερικό και το εξωτερικό την τρομοκρατία, κάποιοι επιθυμούν να επωφεληθούν από τις περιστάσεις και να δημιουργήσουν διάφορα σχέδια και παγίδες σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Η Τουρκία και οι Ναυτικές Δυνάμεις της σε κάθε συνθήκες και καταστάσεις έχουν την ισχύ να διαλύσουν κάθε απειλή που στρέφεται κατά της χώρας τους. Κανείς να μην κάνει λάθος λογαριασμούς» είπε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

 



 

 

 

Karfitsa