Κοινωνία

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις των λιμενεργατών – Προβλήματα στις φορτοεκφορτώσεις

Νέα  απεργία εξήγγειλε σήμερα η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, που συνεχίζει τις κινητοποιήσεις για 27η ημέρα.

Ωστόσο, από σήμερα χωρίς προβλήματα λειτουργεί ο κλάδος της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την αναστολή της πολυήμερης απεργίας των λιμενεργατών του ΟΛΠ, ενώ τα προβλήματα παραμένουν στις φορτοεκφορτώσεις των εμπορευματοκιβωτίων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και στην εξυπηρέτηση κρουαζιεροπλοίων στολιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς οι λιμενεργάτες στον ΟΛΘ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ σήμερα εξήγγειλαν νέα απεργία από αύριο Τετάρτη 22/06 στις 12 το μεσημέρι, έως στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 23/06.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Επίσης η ΟΜΥΛΕ, θα αποστείλει επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσα, ζητώντας να γίνει απαλοιφή της φράσης «κατάργηση του Γενικού Προσωπικού Κανονισμού από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ» που βρίσκεται σε διάταξη της νέας σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΠ, ενώ θα ζητούνται γραπτές δεσμεύσεις αναφορικά με τη δυνατότητα μετάταξης εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

Πάντως στο λιμάνι του Πειραιά τρία κρουαζιερόπλοια στα οποία έγινε σήμερα επιβίβαση, οι αποσκευές των επιβατών εξυπηρετήθηκαν κανονικά από τους λιμενεργάτες με χειροκίνητα αμαξίδια.

Τα σοβαρότερα πρoβλήματα εστιάζονται πάντως αυτή τη στιγμή στο χώρο των εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς οι χειριστές και οι τεχνικοί των δύο οργανισμών, ανήκουν στην Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας.

Το κόστος από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δύο λιμάνια δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμα από στελέχη των δύο οργανισμών, ωστόσο αυτή τη στιγμήεκατοντάδες κοντέινερ παραμένουν εγκλωβισμένα στους σταθμούς.

Στο car terminal του ΟΛΠ, αυτή τη στιγμή είναι «παγιδευμένα» 2.500 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 2.000 έχουν προορισμό χώρες της Μέσης Ανατολής και τα 500 την Ελλάδα.

Ήδη, πολλά πλοία μεταφοράς οχημάτων και κοντέινερ με αρχικό προορισμό τον Πειραιά η τη Θεσσαλονίκη, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων κατευθύνθηκαν σε ανταγωνιστικά λιμάνια γειτονικών χωρών παρακάμπτοντας την Ελλάδα.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa