Κόσμος

Νέες προκλήσεις από τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Εριστικός εναντίον της Ελλάδας και των νόμιμων κυριαρχικών δικαιωμάτων της εμφανίστηκε για άλλη μια φορά με δηλώσεις του Τούρκος υπουργός. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος μεταξύ άλλων, υποστήριξε αυθαίρετα ότι ο Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία.

Εξάλλου, σύμφωνα με τη Μilliyet ο Τσελίκ δήλωσε πως ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δεν είναι σοβαρός πολιτικός, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να πάρουμε σοβαρά τον Έλληνα υπουργό Άμυνας. Δεν φέρει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί».

Επιπλέον ο Τούρκος υπουργός είπε πως «το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία. Αυτό που έκανε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας δεν είναι σοβαρή κίνηση». Σημειωτέον ότι το Αγαθονήσι αναφέρεται από τον Τούρκο υπουργό σαν Εσέκ, ενώ για να στηρίξει τη θέση του ανέφερε ότι υπάρχουν σχετικοί χάρτες της Τουρκίας(!) της Αγγλίας και των ΗΠΑ.

Εν κατακλείδι αναφορικά με την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης σχετικά με τους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο, ο Τσελίκ τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει αμέσως αυτούς τους δολοφόνους.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa