Πολιτική

Νέες ρυθμίσεις για την απονομή της Ελληνικής Ιθαγένειας σε αλλοδαπούς φέρνει ο Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε σημερινές του δηλώσεις ανέφερε ότι θα γίνουν νέες νομοθετικές παρεμβάσεις σε σχέση με την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι ανάμεσα στις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τους στόχους του επόμενου διαστήματος είναι η θέσπιση του συστήματος πανελλαδικών εξετάσεων για την απονομή ιθαγένειας σε αλλοδαπούς αλλά και ο αντισεισμικός έλεγχος όλων των σχολείων.

Σε ότι έχει να κάνει με την απονομής ιθαγένειας, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι μπαίνει τάξη καθώς πλέον το σύστημα δεν θα έχει υποκειμενισμούς ούτε θα υπόκειται σε κινδύνους διαφθοράς.

Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Οι πολίτες που θέλουν να γίνουν Έλληνες θα έχουν την δυνατότητα δύο φορές να συμμετέχουν σε πανελλαδικές εξετάσεις διασφαλισμένες για το αδιάβλητό τους όπου αν αποδεικνύουν καλή γνώση της γλώσσας, της ιστορίας και των θεσμών θα μπορούν να γίνονται Έλληνες»

Ξεκινούν αντισεισμική έλεγχοι σε όλα τα σχολεία

Ακόμα ανέφερε ότι με αφορμή το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης, στόχος είναι να υπάρξει πλήρης αντισεισμική προστασία όλων των σχολείων και των δημόσιων κτηρίων, να ελεγχθούν όλα τα κρήρια και να γίνουν αναβαθμίσεις όπου χρειάζεται».

Σε ότι έχει να κάνει με το χρονικό διάστημα που αυτό θα επιτευχθεί,υπογράμμισε ότι θα γίνει εντός του καλοκαιριού. «Αυτό θα γίνει μέσα στο καλοκαίρι, οφείλει να γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Θα βγουν οι προσκλήσεις το πρώτο 15ημερο του Ιουλίου και έχουμε λάβει πρόνοια να συμμετέχει και ο τελευταίος δήμος» κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Αλλάζει η απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος προανήγγειλε την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Το επόμενο εξάμηνο θα τακτοποιήσουμε το εκλογικό σύστημα της αυτοδιοίκησης γιατί η απλή αναλογική στην ιδεοληπτική της εφαρμογή δημιούργησε προβλήματα» προσθέτοντας ότι «ήταν πολύ θετικά τα στοιχεία του προηγούμενου συστήματος αλλά θα το συζητούμε με τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης», κατέληξε.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa