Κόσμος

Νέες συγκρούσεις και επεισόδια στο Χονγκ Κονγκ την Πρωτοχρονιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν για μια ακόμα φορά στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν το Χονγκ Κονγκ την Πρωτοχρονιά. Οι διοργανωτές των διαδηλώσεων εκτιμούν ότι πήρε μέρος πάνω από ένα εκατομμύριο, ενώ για άλλη μια φορά οι κινητοποιήσεις σημαδεύτηκαν από συγκρούσεις με την Αστυνομία που χρησιμοποίησε αύρες, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος.

Νωρίτερα, χιλιάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ είχαν υποδεχτεί το 2020 στο Victoria Harbour, φωνάζοντας το χαρακτηριστικό σύνθημα του κινήματος «Απελευθερώστε το Χονγκ Κονγκ. Η εξέγερση της εποχής μας» λίγο πριν οι δείκτες του ρολογιού σημάνουν μεσάνυχτα και έρθει το 2020.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν ξανά σε δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών. Παρόλα αυτά οι κινητοποιήσεις δεν φαίνεται να σταματούν.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ είπε ότι το Πεκίνο «θα διαφυλάξει με αποφασιστικότητα την ευημερία και την σταθερότητα» του Χονγκ Κονγκ υπό το αποκαλούμενο «μια χώρα, δύο συστήματα» πλαίσιο.

Μια ομάδα από 40 βουλευτές και αξιωματούχους 18 χωρών έστειλε ανοιχτή επιστολή στην αρχηγό του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ, χθες παραμονή Πρωτοχρονιάς, καλώντας την να «αναζητήσει ειλικρινείς τρόπους εξόδου από την κρίση αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα των πολιτών του Χονγκ Κονγκ».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Έρευνας της Κοινής Γνώμης του Χονγκ Κονγκ για λογαριασμό του Reuters σχεδόν έξι στους δέκα κατοίκους της πόλης (59%) υποστηρίζουν το κίνημα διαμαρτυρίας.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa