Οικονομία

Νέες φοροελαφρύνσεις αναγγέλλει ο Σταϊκούρας αλλά προειδοποιεί: «Δεν μπορούμε να τα δώσουμε όλα σε όλους αμέσως»

«Θα ακολουθήσουν κι άλλες φοροελαφρύνσεις, όπως η περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και της εισφοράς αλληλεγγύης» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας επισημαίνοντας ωστόσο ότι «δεν μπορούμε να τα δώσουμε όλα σε όλους και αμέσως».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μέσα σε διάστημα έξι μηνών «μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ, δώσαμε νωρίτερα το επίδομα θέρμανσης, φέραμε τη ρύθμιση των 120 δόσεων, μειώσαμε την προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις και δώσαμε έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

Στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα είναι μέσα από μια σειρά μέτρων, να μειωθεί η φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί περισσότερος δημοσιονομικός χώρος χωρίς νέους φόρους και χωρίς για παράδειγμα τη μείωση του αφορολόγητου όπως είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτός ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, θα χρησιμοποιηθεί σε ποσοστό 70-80% για νέες μειώσεις φόρων και το υπόλοιπο ποσοστό σε δαπάνες για κρίσιμους τομείς, όπως η Υγεία και η Εθνική Άμυνα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa