Πολιτική

Νέοι διάλογοι από τη συνάντηση του Λονδίνου! Μίλησε ξεκάθαρα για ωμή παραβίαση ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στον Ερντογάν τα «αγκάθια» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης τους.
«Από τότε που συναντηθήκαμε στη Νέα Υόρκη χειροτέρεψε η κατάσταση»  φέρεται να είπε ο Μητσοτάκης στον πρόεδρο της Τουρκίας, αναφερόμενος στο ζήτημα του προσφυγικού σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Όσον αφορά στη συμφωνία της Άγκυρας με τη Λιβύη, ο Έλληνας πρωθυπουργός την χαρακτήρισε ωμή παραβίαση των δικαιωμάτων της Ελλάδας. “Είναι άκυρη. Είναι σαν να λέει ότι η Ελλάδα και η Κρήτη δεν έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα’.

«Πέρασαν λιγότεροι από 3 μήνες από τη συνάντησή μας στη Νέα Υόρκη όπου συζητήσαμε τρόπους για τη βελτίωση των σχέσεων μας. Τι έγινε σε αυτούς τους 3 μήνες; Η Τουρκία κατέθεσε στον ΟΗΕ γεωγραφικές συντεταγμένες των εξωτερικών ορίων της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο. Υπογράψατε ΜΟU με τη Λιβύη που αποτελεί ωμή παραβίαση των δικαιωμάτων της Ελλάδας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στο μεταναστευτικό τα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεται η τουρκική ακτοφυλακή. Όλα αυτά μόνο επανεκκίνηση δεν δείχνουν. Αν πράγματι θέλετε να κάνουμε επανεκκίνηση, όπως είχατε πει, να το δείχνουμε έμπρακτα» τόνισε απευθυνόμενος στον Τούρκο Πρόεδρο.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa