Κόσμος

Νέος πονοκέφαλος για τον τουρισμό: Η Βρετανία αφήνει εκτός «πράσινης λίστας» την Ελλάδα

Νέος πονοκέφαλος για τον τουρισμό στην Ελλάδα, καθώς η χώρα μας όπως και η Γαλλία και η Ισπανία δεν βρίσκονται προσωρινά στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας.

Την ανακοίνωση έκανε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς στην ανακοίνωση των μέτρων για την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών μετά τις 17 Μαΐου με την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ισπανία να μην βρίσκονται στις πράσινες χώρες ενώ αυτή η κατάσταση θα επανεξεταστεί σε 3 εβδομάδες.

Από τις 17 Μαΐου οι βρετανοί ανοίγουν την πόρτα στους τουρίστες που θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικών μετά από αρκετούς μήνες. Αυτοί που επισκέπτονται χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη λίστα» θα παραμένουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα.

Ακόμη η Βρετανία ανακοίνωσε πως η Τουρκίας, το Νεπάλ και οι Μαλβίδες προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα, με αυτό να σημαίνει πως οι πολίτες που θα επιστρέψουν από εκεί θα μείνει καραντίνα σε ξενοδοχείο και θα τους κοστίσει 1750 λίρες.

Αντίθετα στην πράσινη λίστα της Βρετανία βρίσκονται 12 χώρες όπου οι πολίτες μετά την επιστροφή τους δεν θα χρειαστεί να μείνουν σε καραντίνα. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται η Πορτογαλία, το Γιβραλτάρ και το Ισραήλ.

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER