Κοινωνία

Νέο αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των «8»

Τούρκοι στρατιωτικοί

Νέο αίτημα για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Άγκυρα μετά τη συνάντηση τουρκικού κλιμακίου με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Η τουρκική πλευρά επικαλείται νεότερα στοιχεία για τους “8” τους οποίους κατηγορούν για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Το τουρκικό κλιμάκιο υπό τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Μπιλάλ Ουτσάρ επενέλαβε και δια ζώσης στον κ. Κοντονή την αξίωση της Άγκυρας για την έκδοση των οκτώ.

Ωστόσο, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κοντονής, «η συζήτηση έγινε με όρους διαυγείς και καθαρούς» και εξηγήθηκε στην τουρκική πλευρά «ότι θέμα έκδοσης των οκτώ δεν μπορεί να υπάρξει μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου», για την οποία ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «είναι απόλυτα σεβαστή από όλους και από την ελληνική κυβέρνηση».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε, εξάλλου, ότι για να ισχύσει η εκδοχή της δίκης των οκτώ στην Αθήνα,  πρέπει οι τουρκικές αρχές να υποβάλλουν σχετική πρόταση, ενώ ξεκαθαρίζοντας τη θέση της ελληνικής πλευράς για το θέμα των οκτώ τόνισε «ότι η θέση μας είναι εκείνη που δημόσια έχει υποστηρίξει ο πρωθυπουργός».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa