Οικονομία

Νέο ιστορικό χαμηλό για το 10ετές έφεραν οι εκλογές της 7ης Ιουλίου

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου πριν τις 11.00 π.μ. σήμερα, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που επιτρέπει στη Νέα Δημοκρατία να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, που η αγορά περιμένει ότι θα επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και θα είναι περισσότερο φιλική στους επενδυτές.

Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε ως το 2,014%, δηλαδή κατά 15 μονάδες βάσης, ενώ του 5ετούς ομολόγου έπεσε ως το 1,044%, που επίσης αποτελεί ιστορικό χαμηλό. Ακολούθως, η πτωτική πορεία αναστράφηκε και η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε στο 2,099%.

10y8072019

Αναλυτές εκτιμούν ότι η πτώση των αποδόσεων μπορεί να συνεχισθεί ενδεχομένως και κάτω από το όριο του 2% για το 10ετές, καθώς το περιβάλλον που δημιουργεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι θετικό για τα ομόλογα της περιφέρειας της ευρωζώνης. Όμως, η αγορά θα περιμένει τα πρώτα δείγματα γραφής από τη νέα κυβέρνηση, για να κρίνει αν μπορεί να μειωθεί και άλλο το θεωρητικό κόστος δανεισμού της Ελλάδας, ενώ μεγάλη σημασία θα έχει και ο προγραμματισμός επόμενης έκδοσης τίτλων από τον ΟΔΔΗΧ.

Πηγή: sofokleousin.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa