Κόσμος

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Κάποιοι δεν αποδέχονται ότι η Κωνσταντινούπολη είναι στα χέρια του τουρκικού έθνους

Νέο μήνυμα έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δύο 24ώρα μετά την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά.

«Κατά τη διάρκεια του ανοίγματος της Αγιάς Σοφιάς, είδαμε ορισμένες χώρες να μην γνωρίζουν ότι η Κωνσταντινούπολη είναι τουρκικό έδαφος» επεσήμανε, μεταξύ άλλων.

Και συνέχισε: «Αιώνες μετά την κατάκτηση, βλέπουμε ότι ακόμη δεν είναι αποδεκτό ότι η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στα χέρια του τουρκικού έθνους και των Μουσουλμάνων».

«Στόχος μας είναι να κάνουμε την Κωνσταντινούπολη το κέντρο της οικονομίας, του πολιτισμού και της υγείας», είπε επίσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε εκδήλωση για το άνοιγμα ενός νέο κτιρίου γραφείων της ΜΙΤ (Τουρκικές Υπηρεσίες Πληροφοριών). «Στόχος μας είναι να κάνουμε την Κωνσταντινούπολη μία από τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο. Μία από τις προϋποθέσεις για τη ζωή σε μια τόσο σημαντική τοποθεσία είναι ο εντοπισμός και η αποτροπή των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων άλλων κρατών και τρομοκρατικών οργανώσεων κατά της χώρας μας. Η παροχή ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Με αυτό το κέντρο (σ.σ.: της MIT), έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο μετά τα κεντρικά γραφεία στην Άγκυρα. Η Άγκυρα και η Κωνσταντινούπολη θα αναλάβουν το βάρος μας σε αυτή τη διαδικασία σε μεγάλο βαθμό και θα μας επιτρέψουν να παρακολουθήσουμε όλες τις δραστηριότητες με πολύ πιο γρήγορο τρόπο», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η νέα παρέμβαση του Τούρκου Προέδρου έρχεται ως συνέπεια των διεθνών αντιδράσεων για την πρώτη προσευχή στο ιστορικό μνημείο της Κωνσταντινούπολης με την οποία σφραγίστηκε η μετατροπή του σε τζαμί

Μάλιστα, στην Ελλάδα, άγνωστοί έκαψαν την τουρκική σημαία, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κάτι το οποίο προκάλεσε νέο γύρο αντιπαραθέσεων μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa