Η Βόρεια Κορέα κλιμακώνει τον πόλεμο των λέξεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρουσιάζοντας ένα προπαγανδιστικό βίντεο που δείχνει και πάλι το νησί Γκουάμ να είναι στόχος πυραυλικής επίθεσης από την Πιονγιάνγκ.
Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε από την Uriminzokkiri, μια βορειοκορεατική ιστοσελίδα προπαγάνδας, η κυβέρνηση Trump προειδοποιείται να « κρατήσει τα μάτια και τα αυτιά ανοικτά από δω και πέρα».
Η καταγραφή, διάρκειας μόλις 4 λεπτών, παρουσιάζει επίσης τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να στέκεται σε ένα νεκροταφείο με δεκάδες σταυρούς και κορυφαίους αξιωματούχους των ΗΠΑ, όπως τον αντιπρόεδρο Μάϊκ Πένς, τον διευθυντή της CIA, ΜάΪκ Πομπέο, τον Τζιν Μάτις και τον Τζότζεφ Ντάνφορντ τυλιγμένους στις φλόγες.

« Το πεπρωμένο των Ηνωμένων Πολιτειών, με τα πολλά εγκλήματά τους, τελειώνει εδώ»,  λέει το μήνυμα του βίντεο, το οποίο τελειώνει με ένα ημερολόγιο που φαίνεται να αποτελεί αναφορά στις ασκήσεις που ξεκίνησε αυτή τη βδομάδα στη Νότια Κορέα.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ουάσινγκτον και η Σεούλ ξεκίνησαν τη Δευτέρα 21 Αυγούστου κοινές στρατιωτικές ασκήσεις προκαλώντας την οργή της Βόρειας Κορέας. Η Πιονγιάνγκ  εξέλαβε τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις υπό την κωδική ονομασία Guardian Freedom, ως τη δοκιμή για μια μελλοντική εισβολή στη χώρα.

Σχολιάστε ...