Οικονομία

Νέο πρόγραμμα με ψηφιακή κατάρτιση για 3.000 ανέργους

Το Υπουργείο Εργασίας , o ΟΑΕΔ και η Google ενώνουν δυνάμεις για την ψηφιακή κατάρτιση ανέργων και τη σύνδεση τους με επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε κάτω από την «ομπρέλα» της Εθνικής Συμμαχίας για Ψηφιακές Δεξιότητες και Θέσεις Εργασίας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ οι πόροι για την αμειβόμενη εργασιακή εμπειρία θα εξασφαλιστούν από πόρους του ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Κατά την διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών 2020, το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και ο ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με τη Google ανακοίνωσαν σήμερα ένα νέο πρόγραμμα, που αφορά στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων και την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε κάτω από την ομπρέλα της Εθνικής Συμμαχίας για Ψηφιακές Δεξιότητες και Θέσεις Εργασίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενώ οι πόροι για την αμειβόμενη εργασιακή εμπειρία θα εξασφαλιστούν από πόρους ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Στην πρώτη φάση του προγράμματος και μέσω μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη πρόσφατα με τον ΟΑΕΔ, περισσότεροι από 3.000 νέοι άνεργοι θα καταρτιστούν δωρεάν από τη Google σε ψηφιακές δεξιότητες, όπως το ψηφιακό μάρκετινγκ.

Στη δεύτερη φάση του προγράμματος, ο ΟΑΕΔ θα συνδέσει τους ωφελούμενους με επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, για να αποκτήσουν αμειβόμενη εργασιακή εμπειρία στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ για διάστημα έξι μηνών.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa