Κόσμος

Νέο σοκαριστικό βίντεο από το θάνατο του Φλόιντ! Οι αστυνομικοί γύρισαν την πλάτη!

Νέο βίντεο με λήψη από άλλη οπτική γωνία τη στιγμή της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ.

Δείχνει τους τρεις λευκούς αστυνομικούς να μένουν απαθείς μπροστά στην αποτρόπαια πράξη του συναδέλφου τους αλλά και στις εκκλήσεις των περαστικών.

Στο βίντεο αυτό, που διαρκεί 2 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα καταγράφεται το φρικιαστικό θέαμα με τον πρώην αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν να πατά μέχρι θανάτου τον Τζορτζ Φλόιντ στο λαιμό με το γόνατό του. Και ενώ περαστικοί και παρευρισκόμενοι φωνάζουν για παρέμβαση των υπολοιπων αστυνομικών, οι συνάδελφοι του Σόβιν αδιαφορούν!

Το νέο  σοκαριστικό βίντεο-ντοκουμέντο

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο πρώην αστυνομικός, Του Θάο αγνοεί επιδεικτικά τις εκκλήσεις αυτόπτων μαρτύρων να παρέμβει για να σώσει τη ζωή του 46χρονου Αφροαμερικανού που στιγμές πριν ψέλλιζε ότι δεν μπορούσε να πάρει ανάσα.

«Θα τον αφήσεις να σκοτώσει αυτός τον άνθρωπο μπροστά σου;», ακούγεται ένας αυτόπτης μάρτυρας να ρωτάει τον Θάο, που στέκεται λίγα μέτρα μακριά από τον πεσμένο στο έδαφος, Τζορτζ Φλόιντ που λίγο αργότερα έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα New York Post, το βίντεο δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή στο Instagram ο Μπεν Κραμπ, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του Φλόιντ. «Αυτές οι εικόνες είναι απίστευτα σοκαριστικές και είναι ακόμα πιο δύσκολο να τις παρακολουθήσεις συγκριτικά με το πρώτο βίντεο», έγραψε Κραμπ, σχολιάζοντας ότι ο Του Θάο εκτελούσε χρέη φρουρού, ενώ ο Ντέρεκ Σόβιν δολοφονούσε τον Τζορτζ Φλόιντ.

 

NEW VIDEO OF #GEORGEFLOYD’S MURDER!
Beyond disturbing, even harder to watch than the 1st video.
“You’re going to let him kill that man in front of you?”
Thao stood guard as Chauvin KILLED George … while bystanders tried to save his life
(Full video: https://t.co/bog11TZcDt) pic.twitter.com/coNI2oIb8l

— Ben Crump (@AttorneyCrump) June 14, 2020

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER