Κοινωνία

Νέο συλλαλητήριο από τους φοιτητές – «Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο» (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη είναι το νέο φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με πολλές σχολές να τελούν υπό κατάληψη. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Όλο το προηγούμενο διάστημα βλέπουμε ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι πανελλαδικά κινητοποιούνται ενάντια στο νομοσχέδιο που θέλει να φέρει η Κεραμέως μέσα στον Δεκέμβρη για την εκπαίδευση, το οποίο, μεταξύ άλλων, έρχεται να φέρει τις διαγραφές φοιτητών στο ν+2, την βάση του 10 στη δευτεροβάθμια και πολλά άλλα.

Η απάντηση που παίρνουμε από μεριάς κράτους στον δίκαιο αγώνα μας. είναι η ολοένα και πιο οξυμένη καταστολή με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ΑΣΟΕΕ όπου αστυνομικές δυνάμεις παραβίασαν στέκια πολιτικών χώρων και έπειτα ξυλοκόπησε όσους φοιτητές παρευρίσκονταν εντός του χώρου. Έπειτα, μετά την μεγαλειώδη πορεία του Πολυτεχνείου στην οποία υπήρχε πρωτοφανής μαζικότητα για τα δεδομένα των τελευταίων ετών, αυτό που ακολούθησε στα Εξάρχεια ήταν αναίτιες, βίαιες επιθέσεις σε περαστικούς και κατοίκους της περιοχής. Εμείς όμως δεν θα μείνουμε αμέτοχοι! Αντιλαμβανόμαστε ότι μόνο τυχαία δεν είναι η αναβάθμιση του ρόλου της καταστολής το τελευταίο διάστημα, καθώς είναι μία περίοδος όπου εδώ και εβδομάδες οι φοιτητικοί σύλλογοι βρίσκονται στο προσκήνιο, μαζικοποιούν τις διαδικασίες τους και βρίσκονται σε τροχιά κινητοποιήσεων. Πρέπει να ξέρουν ότι οι φοιτητές δεν τρομοκρατούνται και δεν υποχωρούν! Θα είμαστε και αυτή την Πέμπτη στους δρόμους και θα συνεχίσουμε. Να μην τολμήσει η Κεραμέως να καταθέσει αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα!

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ»

Δείτε φωτό 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa