Κοινωνία

Νέο σχέδιο αποσυμφόρησης των hot-spots στα νησιά

Σύμφωνα με νέο άρθρο της εφημερίδας Handelsblatt υπάρχει ήδη ένα σχέδιο από την ελληνική κυβέρνηση να αποσυμφορήσει τα νησιά, εξαιτίας της εκρηκτικής κατάστασης  που επικρατεί.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται τις δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να μεταφέρει 6.000 ανθρώπους στην ηπειρωτική χώρα. Το σύνολο των ανθρώπων αυτών θα αποτελείται κυρίως από γυναικόπαιδα, αρρώστους και ανάπηρους.

Παρόλα αυτά η εφημερίδα κάνει λόγο ότι ο κ. Βίτσας υποτιμά την κατάσταση γιατί χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί μέχρι στιγμής ως σοβαρή. Όμως από την άλλη μεριά η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ μιλά για τρομακτικές συνθήκες, οι οποίες επικρατούν στα hot spots που μέρα με την μέρα χειροτερεύουν.

Ένα άλλο θέμα που θίγεται μέσα στο άρθρο είναι οι καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου που σύμφωνα με τον κανονισμό θα πρέπει να διεκπεραιώνεται μέσα σε 90 μέρες. Όμως, στην πραγματικότητα δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Η εφημερίδα αφήνει να εννοηθεί ότι αυτό είναι ο λόγος που τα κέντρα έχουν γεμίσει ασφυκτικά.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa