Πολιτική

Νέο φιάσκο Χρυσοχοΐδη και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μιχ. Καραμαλάκη

Απίστευτο φιάσκο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Κυψέλη. Αν και υπήρχαν πληροφορίες για στήσιμο παγίδας στους αστυνομικούς από αντιεξουσιαστές έστειλε δυνάμεις με αποτέλεσμα να δεχθούν επίθεση. Με ανακοίνωση μάλιστα ομολογούν το φιάσκο και προβάλλουν ως επιχείρημα ότι συνέλαβαν αυτόν που το έστησε!

Με το περιστατικό αυτό απεδείχθη περίτρανα, η επιπολαιότητα του αρμόδιου Υπουργού, καθώς θα μπορούσε η ΕΛΑΣ, να έχει νεκρούς.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο:

  • Η αστυνομία επενέβη ξημερώματα Σαββάτου, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, γιατί εκλήθη τηλεφωνικά από ιδιώτη που επικαλέσθηκε κίνδυνο ζωής.
  • Η αστυνομία δεν επενέβη, λόγω της συγκέντρωσης περίπου 200 ατόμων.
  • Δεν επενέβη, βάσει σχεδίου, για να «διαλύσει» την συγκέντρωση, εφαρμόζοντας τα μέτρα αποφυγής συνωστισμού για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα:

Στις 00:30 του Σαββάτου 9ης Μαΐου, ιδιώτης κάλεσε την Άμεση Δράση, δήλωσε ότι βρισκόταν στην πλατεία, ήταν τραυματισμένος στο πόδι, είχε μαχαιρωθεί, τον είχαν ληστέψει και ζητούσε επειγόντως βοήθεια.

Αν και ήταν πιθανό το ενδεχόμενο παγίδας, αν και σε έντυπα και ιστοσελίδες του αναρχικού χώρου είχαν υπάρξει «καλέσματα» για την συγκεκριμένη συγκέντρωση, ομάδα αστυνομικών κινήθηκε επειγόντως προς το σημείο και ο επικεφαλής συνομίλησε εκ νέου τηλεφωνικά με τον ιδιώτη.

Αυτός επιβεβαίωσε ότι είναι τραυματισμένος, δεν μπορεί να κινηθεί ώστε να βγει από την πλατεία, όπως του ζητήθηκε, είπε ότι βλέπει τους δράστες εκεί κοντά ανάμεσα στο πλήθος και έδωσε ως στίγμα την συμβολή των οδών Επτανήσου και Ιθάκης στην πλατεία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν επίθεση μόλις εισήλθαν στην πλατεία με μπουκάλια, ξύλα, πέτρες κλπ. Ο ιδιώτης δεν απαντούσε πλέον στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών.

Έτσι άρχισαν τα επεισόδια.

Ο άνδρας που με την ψευδή έκκληση προκάλεσε τα γεγονότα, ηλικίας 52 ετών, συνελήφθη σήμερα και με τη σχηματιζόμενη εις βάρος του δικογραφία, θα παραπεμφθεί αύριο στον εισαγγελέα.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER