Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: Θα δώσουμε πίσω τα πανεπιστήμια σε αυτούς που πραγματικά ανήκουν

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως κατά την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών που συζητούν το διυπουργικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, δήλωσε σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο πως Θέλουμε να επιστρέψει το πανεπιστήμιο σε αυτούς που ανήκει – στους φοιτητές, τους καθηγητές και τους διοικητικούς – και για αυτό αγωνιζόμαστε».

Στην συνέχεια υπογράμμισε ότι «Εμείς δεν οραματιζόμαστε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια. Ο στόχος μας είναι να λειτουργήσει η διάταξη αποτρεπτικά. Ούτε θέλουμε οι αστυνομικοί να είναι σε ρόλο “μπαμπούλα”».

Παράλληλα η κ. Κεραμέως αποκάλυψε ότι σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων της εκφράστηκε ικανοποίηση για την «αποκατάσταση του ασύλου».

Ακόμα τόνισε πως και οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια μέσω της ΠΟΣΔΕΠ, έχουν εκφράσει την άποψή τους για την προτεινόμενη διάταξη, σε ανακοίνωση που αναφέρει ότι «το προς ψήφιση άρθρο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση» πράγμα το οποίο «είναι μια ξεκάθαρη θέση υπέρ της συγκεκριμένης ρύθμισης».

Σε ότι έχει να κάνει με την ακύρωση ίδρυσης νομικής σχολής στην Πάτρα, η κ. Κεραμέως τόνισε πως «στην πράξη δεν έχει γίνει κανένα βήμα για τη λειτουργία της σχολής» και πρόσθεσε ότι «Το μέλημά μας είναι πώς θα έχουμε ακαδημαϊκό χάρτη που να έχει προκύψει στη βάση αποτελεσμάτων αξιολόγησης και όχι με βουλευτικές τροπολογίες του τελευταίου λεπτού(…) Αντί να ιδρύουμε νέες σχολές, να απασχοληθούμε με το να φροντίσουμε να στελεχώσουμε καλύτερα τις υπάρχουσες σχολές».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa