Άμυνα - Διπλωματία Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Η συμπεριφορά της Τουρκίας γίνεται ολοένα πιο επικίνδυνη

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Βουλγαρία οπού και είχε επαφές με τη Βουλγάρα ομόλογό του, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, αλλά και με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ.

Στα πλαίσια του ταξιδιού του ο κ. Δένδιας συζήτησε για την αυξημένη προκλητικότητα της Τουρκίας τόσο στο Αιγαίο όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Ενημέρωσα την υπουργό σχετικά με την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή. Παρά τα ισχυρά και σαφή μηνύματα της ΕΕ, καθώς και τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας, όπως αυτές έχουν ρητά εκφραστεί, η Τουρκία συνεχίζει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο με τις συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητές της εντός των χωρικών υδάτων και της ΑΟΖ της Δημοκρατίας της Κύπρου, η οποία είναι κράτος-μέλος της ΕΕ. Επιδεικνύει, επίσης, μια ολοένα και πιο επικίνδυνη συμπεριφορά στην περιοχή του Αιγαίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Σε ότι έχει να κάνει με την Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Δένδιας «Σε αυτό το πλαίσιο, και σχετικά με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην πλήρη και συνεπή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa