Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και οι ξένες παρεμβάσεις στη Λιβύη

Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Δένδιας συζήτησε σήμερα όλα τα θέματα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο με τον Λιβανέζο ομόλογό του  την απόφαση που έλαβε τη Δευτέρα το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ σχετικά με μια νέα επιχείρηση που αποσκοπεί στην εξασφάλιση της εφαρμογής του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.

Στη συνέχεια  συζήτησε με τον υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου την απόφαση που έλαβε τη Δευτέρα το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ σχετικά με μια νέα επιχείρηση που μπορεί να εξασφαλίσει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Ακόμα υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ελλάδας, ως πυλώνα σταθερότητας στη Μεσόγειο, να συνεισφέρει σε αυτή την επιχείρηση με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Παράλληλα ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στο μνημόνιο της Τουρκίας με την Λιβύη λέγοντας πως αν και είναι άκυρα και ανυπόστατα, εκτός του πεδίου εφαρμογής του διεθνούς δικαίου και δεν παράγουν καθόλου έννομες συνέπειες, τροφοδοτούν τον εμφύλιο πόλεμο και συνιστούν μια προσπάθεια να αποκτήσουν πάτημα στη Λιβύη ξένες δυνάμεις.

Σε ότι έχει να κάνει με την συνάντηση με τον Λιβανέζο ομόλογό του κ. Δένδιας δήλωσε ότι κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βασίζονται σε στέρεες βάσεις φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού. Ως προς τις μελλοντικές σχέσεις, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να διερευνήσουν τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης των πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο της τριμερούς μας συνεργασίας με την Κύπρο.

Τέλος στη συζήτηση έπεσε και η Συρία με τον κ. Δένδια να αναφέρει ότι άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τις απόψεις των συνομιλητών του από το Λίβανο και εξέφρασε την εκτίμηση της Ελλάδας σχετικά με «τις εντυπωσιακές προσπάθειες του Λιβάνου για τη φιλοξενία και την αντιμετώπιση των αναγκών των προσφύγων».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa