Άμυνα - Διπλωματία Πολιτική

Νίκος Δένδιας: «Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της περιοχής»

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μαζί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρ, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και να σταματήσει άμεσα τις προκλητικές ενέργειες στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

«Οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, που αψηφούν το διεθνές δίκαιο, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της περιοχής. Είναι κατά τούτο απολύτως καταδικαστέες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Παράλληλα τόνισε τη κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας που συντελείται από την Τουρκία.

Από την μεριά του ο κ. Σούκρι δήλωσε σχετικά με την συνάντηση που είχε με τον κ. Δένδια ότι «μιλήσαμε για τις προκλήσεις που υπάρχουν στην περιοχή και πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, να σταματήσουν οι προκλήσεις και οι άλλες ενέργειες που δεν συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο, όλες οι συζητήσεις που κάναμε είχαν σχέση για την ενίσχυση της σταθερότητας στην περιοχή».

Οι δυο άνδρες ενημέρωσαν του δημοσιογράφους ότι είχαν μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα διμερούς, τριμερούς, περιφερειακού, αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa