Κοινωνία Κορωνοϊός

Νίκος Σύψας: Σε δύο εβδομάδες αναμένουμε χειρότερα νούμερα κρουσμάτων

Ανησυχία επικρατεί στους λοιμωξιολόγους τόσο για τα κρούσματα στην Ξάνθη, όσο και για τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε νησιά και μπαρ.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο Νίκος Σύψας ανέφερε πως περιμένει χειρότερα νούμερα κρουσμάτων του κορωνοϊού τις επόμενες δύο εβδομάδες, κυρίως εξαιτίας των εικόνων στα μπαρ των νησιών και της Αθήνας, αλλά και σε άλλους χώρους όπως οι υπηρεσίες ασύλου στην Κατεχάκη.

“Εκείνο που μας ανησυχεί και το οποίο θα φανεί τις επόμενες μέρες είναι αυτό που γίνεται στα νησιά, στα μπαρ. Αυτά μας ανησυχούν γιατί σε δυο εβδομάδες ενδεχομένως να δούμε ακόμη πιο άσχημα νούμερα από αυτά που βλέπουμε τώρα” είπε χαρακτηριστικά.

Ανησυχία για το επικείμενο κύμα των τουριστών

Παράλληλα η άφιξη των τουριστών κατά τον κ. Μόσιαλο, αναμένεται επίσης να φέρει κρούσματα αναπόφευκτα, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο κ. Σύψας.

Δεν υπάρχει ασφαλής τουρισμός, αναλαμβάνουμε σαν κοινωνία έναν κίνδυνο για λόγους οικονομικούς

“Πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν υπάρχει ασφαλής τουρισμός, αναλαμβάνουμε σαν κοινωνία έναν κίνδυνο για λόγους οικονομικούς και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Από εκεί και πέρα το βάρος των ελέγχων πέφτει κυρίως στην περιοχή όπου θα φτάσει ο τουρίστας ώστε να απομονώσουμε γρήγορα το κρούσμα του κορωνοϊού” τόνισε ο λομωξιολόγος. “Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι δεν θα μας καλύψουν απολύτως, αυτό είναι απολύτως βέβαιο και είναι σίγουρο ότι θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού” επέμεινε.

Ο κ. Σύψας ωστόσο τόνισε πως δεν πρέπει να επικρατεί πανικός, καθώς η κατάσταση είναι ακόμη υπό έλεγχο, ωστόσο σημείωσε πως τα κρούσματα των τελευταίων ημερών και κυρίως η εξάπλωση του κορωνοϊού σε περιοχές της Ξάνθης “δεν είναι καλή εξέλιξη”. Δεν απέκλεισε μάλιστα και το ενδεχόμενο τοπικού lockdown στην περιοχή.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa