Πολιτική

«Ναι» σε Προανακριτική για την υπόθεση Novartis από τη ΝΔ

Η ΝΔ «εννοείται ότι λέει “ναι” στην προανακριτική επιτροπή» για την υπόθεση Novartis, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης ότι θα κατασκευάσει το κατηγορητήριο για να στηρίξει τη σκευωρία της.

«Όμως, οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες», σημείωσε η κυρία Σπυράκη, λέγοντας ότι την ταυτότητά τους γνωρίζει η κυβέρνηση αλλά και επειδή το καθεστώς προστασίας τους είναι νομικά διάτρητο. Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση που «συγκαλύπτει, μέχρι σήμερα, το σκάνδαλο Καμμένου» να συναινέσει στη διαλεύκανσή του.

Αναλυτικά, η δήλωση που έκανε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έχει ως εξής:
«Η Νέα Δημοκρατία είπε από την αρχή “όλα στο φως”. Και εννοείται ότι λέει “ναι” και στην προανακριτική επιτροπή, ανεξαρτήτως του κατηγορητηρίου που προφανώς θα κατασκευάσει η Κυβέρνηση για να υποστηρίξει τη σκευωρία της.

Όμως οι μάρτυρες θα έρθουν χωρίς κουκούλες. Όχι μόνο γιατί τους ξέρει ήδη η Κυβέρνηση, αλλά και γιατί το καθεστώς προστασίας τους είναι νομικά διάτρητο, καθώς απαιτεί την έγγραφη έγκριση του αντιεισαγγελέα διαφθοράς του Αρείου Πάγου, την οποία παραδόξως δεν ζήτησε η αρμόδια εισαγγελέας.

Κατά τα λοιπά, θεωρούμε αυτονόητο ότι η Κυβέρνηση, σε αντίθεση με την επιλογή της να συγκαλύπτει, μέχρι σήμερα, το σκάνδαλο Καμμένου, θα συναινέσει επιτέλους στη διαλεύκανση του, τώρα που έφτασε στη Βουλή».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa