Κόσμος

Να… πλένει το στόμα του ο Μοσκοβισί ζητά ο Σαλβίνι! Η φράση που τον εξόργισε!

Την οργισμένη αντίδραση του Ματέο Σαλβίνι προκάλεσε σχόλιο του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ ότι μπορεί να αναδύονται «μικροί Μουσολίνι» στην Ευρώπη.

Ο Πιερ Μοσκοβισί συνέκρινε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση με την άνοδο ακροδεξιών δυνάμεων σε πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου με τη δεκαετία του 1930, όταν ήταν στην εξουσία στη Γερμανία ο Άντολφ Χίτλερ και στην Ιταλία ο φασίστας Μπενίτο Μουσολίνι.

«Ευτυχώς δεν ακούμε τα άρβυλα να κροτούν, δεν υπάρχει Χίτλερ, αλλά ίσως να υπάρχουν μικροί Μουσολίνι. Μένει να το δούμε αυτό», είπε σε δημοσιογράφους στο Παρίσι.

Μπορεί να μην αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας σε ονόματα, αλλά ο ηγέτης της ξενοφοβικής Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, φαίνεται ότι το πήρε προσωπικά.

«Να πλένει το στόμα του πριν προσβάλλει την Ιταλία, τους Ιταλούς και τη νόμιμη κυβέρνησή τους», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του.

«Ο επιτρόπος της ΕΕ, Μοσκοβισί, αντί να τα βάλει με την Γαλλία του, που κλείνει την πόρτα στους μετανάστες…. βομβάρδισε τη Λιβύη και παραβίασε τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τον προϋπολογισμό, επιτίθεται στην Ιταλία και μιλά για “πολλούς μικρούς Μουσολίνι” στην Ευρώπη», είπε ο Σαλβίνι.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa