Περιφέρειες - Δήμοι Σε πρώτο πλάνο

«Να τον χαίρεσαι τον συνεργάτη σου Λαμπάκη»

Μεγάλη αναταραχή έχει δημιουργηθεί στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης με την δραστηριότητα ενός υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, που έχει «χτυπήσει» τις εθνικές ευαισθησίες των πολιτών.

Οι εριστικές τοποθετήσεις 

Ο λόγος για τον Δαγκλή Γιασάρ, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Συλλόγου «Αλληλεγγύη – Ανάπτυξη Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα με μητρική γλώσσα τα τούρκικα» ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του www.evros-news.gr, αρχικά είχε ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, προχωρώντας και λίγο παραπάνω, καθώς έγραψε στην προσωπική του σελίδα πως είναι φυσικό ο Τούρκος κάτοικος της Αδριανούπολης να δηλώνει… Θρακιώτης(!).

Όμως το θέμα δεν τελείωσε εκεί, ο συνεργάτης του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη πρόσφατα βρέθηκε στο Κίτζιγκεν της Γερμανίας, όπου συναντήθηκε με μουσουλμάνους συμπολίτες του από την Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι ζουν και εργάζονται εκεί. Αμέσως μετά ανέβασε ένα βίντεο από τη συνάντηση και το συνόδεψε με το… αινιγματικό σχόλιο: «Κατάλαβα ότι δεν έχω το δικαίωμα να είμαι απελπισμένος για το μέλλον του έθνους μας».

Ζητούν απαντήσεις

Από εκείνη την ώρα, μέσα ενημέρωσης και πολίτες της Αλεξανδρούπολης καλούν τον δήμαρχο να εξηγήσει ποιο «έθνος» εννοεί ο υποψήφιος του, καθώς οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν ότι στη Θράκη υπάρχει μόνο θρησκευτική μειονότητα και όχι εθνική… Μάλιστα, κάποιοι πολιτικοί αντίπαλοι του κ. Λαμπάκη θυμήθηκαν και μια παλιότερη τοποθέτηση του ίδιου, καθώς φέρεται,το 2011 στην Κωνσταντινούπολη, να έχει χαρακτηρίσει τους εκεί Τούρκους… Θρακιώτες!

Το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έχει την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και δίνει τη δυνατότητα σε έναν στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου να δίνει το «στίγμα» της παράταξης, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, προβληματίζει…

Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι με αυτές τις επιλογές αλλά και τα έργα και τις ημέρες του δημάρχου Αλεξανδρούπολης δεν φτάνει η υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή του, καθώς θεωρούν δεδομένο ότι μεγάλο κομμάτι της οργανωμένης ΝΔ της πόλης δεν θα είναι αυτήν τη φορά στο πλευρό του.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Spy News της εφημερίδας Παρασκήνιο 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa