Πολιτική

ΝΔ για αποκαλύψεις Τόμπρα στην Προανακριτική Παππά: Βαρύτατα εκτεθειμένος ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ, σχολιάζοντας την κατάθεση του Κ. Τόμπρα στην Προανακριτική για τον Ν. Παππά κάνει λόγο για κραυγαλέα υπόθεση διαπλοκής επί ΣΥΡΙΖΑ  .

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σημειώνει «Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο μάρτυρας Κ. Τόμπρας στη διάρκεια της κατάθεσής του στην προανακριτική της Βουλής αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο συναλλαγής με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενέταξε με τροπολογία την 1η Απριλίου του 2019, τις εμπορικές εταιρείες του αναγκαστικού νόμου 89/1967 στο καθεστώς των ναυτιλιακών εταιρειών προκειμένου να απαλλαγούν από τη φορολογία που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Σαμαρά».

Η Πειραιώς προσθέτει: «Ένα κανονικό πάρε-δώσε, δηλαδή, σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. Ανατρέχοντας στο συγκεκριμένο νόμο, 4605, και στα άρθρα 38 και 39 της 1ης Απριλίου 2019 επιβεβαιώνονται απολύτως αυτά που λέει ο μάρτυρας. Πράγματι, υπάρχουν νομοθετικές ρυθμίσεις με αυτό το περιεχόμενο. Πρόκειται για μια κραυγαλέα υπόθεση διαπλοκής».

Το κυβερνών κόμμα συμπληρώνει: «Ο κ. Τσακαλώτος, που κατέθεσε τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, ας εξηγήσει: Ήταν δική του πρωτοβουλία ή έλαβε εντολές από τον κ. Τσίπρα; Όποια κι αν είναι η απάντηση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύτατα εκτεθειμένος».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa