Πολιτική

ΝΔ για νόμο Παρασκευόπουλου: Νομοθετούν σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Κώστας Καραγκούνης εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση σχετικά με την παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου, ο οποίος παίρνει παράταση.

«O κ. Κοντονής ανακοίνωσε την παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου, ενός νόμου που έχει οδηγήσει στην αθρόα αποφυλάκιση καταδικασθέντων για σοβαρότατα αδικήματα» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

«Αντί να προωθήσουν τις πραγματικά καινοτόμες αλλαγές της προηγούμενης Κυβέρνησης, δηλαδή το θεσμό του ηλεκτρονικού βραχιολιού, τους εναλλακτικούς τρόπους έκτισης των ποινών, την προώθηση νέου σύγχρονου Ποινικού Κώδικα που θα εξορθολογήσει συνολικά το πλαίσιο των ποινών – πρακτικές, δηλαδή, που ισχύουν σε όλα τα ευνομούμενα δυτικά Κράτη – οι κυβερνώντες νομοθετούν σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών», τονίζουν.

«Σε κάθε περίπτωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί για άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, όπως και για τον πραγματικό εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος και τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa