Πολιτική

ΝΔ: Η κυβέρνηση των φόρων και των πλειστηριασμών ολοκληρώνει τον αποτυχημένο κύκλο της

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την οικονομική της πολιτική διατυπώνει ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, σχολιάζοντας τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και της ΑΑΔΕ.

«Υστέρηση φορολογικών εσόδων, μειωμένες επιστροφές φόρων, αυξημένο ιδιωτικό χρέος προς την εφορία, διεύρυνση των κατασχέσεων, εσωτερική στάση πληρωμών και λιγότερες δαπάνες για επενδύσεις συνθέτουν την αδιέξοδη πολιτική της σημερινής κυβέρνησης» αναφέρουν οι βουλευτές.

Συγκεκριμένα, τονίζουν ότι «με το καλημέρα της νέας χρονιάς, τα φορολογικά και τα συνολικά έσοδα, καθώς και οι επιστροφές φόρων παρουσιάζουν υστέρηση τόσο έναντι του φετινού στόχου όσο και έναντι του 2018». Παράλληλα «η υποεκτέλεση των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων συνεχίζεται για 4η χρονιά με στόχο να βελτιωθεί το δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

Όπως αναφέρουν, τον Δεκέμβριο του 2018, οι φορολογούμενοι πολίτες άφησαν απλήρωτους άμεσους και έμμεσους φόρους ύψους 1,21 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς την εφορία να εκτοξευτούν στα 104,3 δισ. ευρώ. Παράλληλα, τονίζουν ότι «οι κατασχέσεις συνεχίζονται και διευρύνονται, και έχουν επιβληθεί σε 1,2 εκατομμύρια οφειλέτες».

«Η κυβέρνηση των φόρων, των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών ολοκληρώνει τον αποτυχημένο κύκλο της, αφήνοντας, όμως, πίσω μία κοινωνία με εξαντλημένη τη φοροδοτική της ικανότητα, απαισιόδοξη και ανασφαλή για το μέλλον» επισημαίνουν, προσθέτοντας πως «προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι η γενναία μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη, να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και να ατενίσει με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον η κοινωνία».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa