Με σύνθημα «Έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα» η Νέα Δημοκρατία, διοργανώνει το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 το 11ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της.

Όπως ορίζει  και το καταστατικό, θα είναι ένα Συνέδριο πολιτικών θέσεων, και όχι εκλογής οργάνων, μιας και αυτή η διαδικασία έλαβε χώρα πέρυσι και θα γίνεται κάθε δύο χρόνια. Το 11ο Συνέδριο έχει αποφασιστεί να αφιερωθεί στο προγραμματικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, είχαν πραγματοποιηθεί 7 θεματικά προσυνέδρια και 2 ειδικές ημερίδες σε ολόκληρη την Ελλάδα όπου παρουσιάστηκαν μια σειρά από καινοτομίες. Μάλιστα, πριν από κάθε προσυνέδριο υπήρχε και η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ερωτηματολογίων για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την κοινωνία. Τα ερωτηματολόγια αυτά παρουσιάζονταν έπειτα σε κάθε προσυνέδριο όπου γίνονταν συζήτηση έβγαιναν χρήσιμα συμπεράσματα.

Στο συνέδριο εκτός  από τις ομιλίες όσων πάρουν τον λόγο, θα γίνει ψηφοφορία με κάλπη για μια σειρά από διλήμματα. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να καταγραφεί, με τον πιο επίσημο τρόπο, η άποψη του ανωτάτου οργάνου του Κόμματος για μια σειρά από διλήμματα πολιτικής.

Το Συνέδριο  θα είναι οργανωμένο σε 3 ενότητες: «Υπηρεσίες για τον πολίτη: Από το τέλμα στην ποιότητα», «Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές» και «Νέα γενιά: Από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των ευκαιριών». Θα οργανωθούν, 6 παράλληλες εκδηλώσεις αφιερωμένες όλες σε μεγάλα κοινωνικά θέματα.

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να  ανοίξει πόρτες και παράθυρα και να συνδιαμορφώσει με ειδικούς, με τα μέλη της, αλλά και με κάθε πολίτη που θέλει να συμμετέχει, τους βασικούς άξονες του σχεδίου της για την επόμενη μέρα.

Σχολιάστε ...