Κόσμος

Νεκροί κρατούμενοι στις φυλακές της Βραζιλίας μετά από εξέγερση

Τη ζωή τους έχασαν επτά έγκλειστοι σε φυλακή στην Πολιτεία Παρά της Βραζιλίας, όπως ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές της χώρας.

Στη 1:30 το πρωί (7:30 ώρα Ελλάδος), δεκαέξι φυλακισμένοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποδράσουν μέσω ενός αεραγωγού. Ωστόσο, οι κάμερες του κλειστού τηλεοπτικού κυκλώματος εντόπισαν τις κινήσεις τους με αποτέλεσμα οι φύλακες να τους εμποδίσουν.

Στη συνέχεια, ξέσπασε εξέγερση με τη συμμετοχή 120 έγκλειστων, οι οποίοι έβαλαν φωτιά σε αίθουσα με γεννήτριες, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ένα τμήμα των κελιών και η γραμματεία της φυλακής, όπως αναφέρουν οι βραζιλιάνικες αρχές.

Από την εξέγερση αυτή, έξι φυλακισμένοι έχασαν τη ζωή τους από πυροβολισμούς και ένας έβδομος υπέκυψε στα εγκαύματα που υπέστη.

Απαίτηση των κρατουμένων ήταν οι καλύτερες συνθήκες κράτησης,  η αντικατάσταση του διευθυντή των φυλακών και οι ταχύτερες δίκες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη Βραζιλία καταμετράται ο τρίτος μεγαλύτερος πληθυσμός φυλακισμένων, με τον αριθμό να φτάνει τους 726.712 έγκλειστους το 2016.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa