Κοινωνία

Νεκρός ο Θεόφιλος Σεχίδης! Το έγκλημα που σόκαρε όλη την Ελλάδα! (ΦΩΤΟ)

Το καλοκαίρι του 1996 είχε σοκάρει ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Θεόφιλος Σεχίδης είχε δολοφονήσει την οικογένεια του, έχοντας αποκεφαλίσει τα θύματα του και κρατώντας μέρη του σώματος τους στο ψυγείο του σπιτιού τους.

Ο Θεόφιλος Σεχίδης πέθανε το πρωί της Τρίτης στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο θάνατος του Θεόφιλου Σεχίδη αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέθανε την ώρα που τον έκαναν μπάνιο οι συγκρατούμενοι του, καθώς δεν μπορούσε να κάνει μόνος του αφού το τελευταίο διάστημα είχε πάρει πολλά κιλά και κάπνιζε πολύ.


Το έγκλημα της Θάσου

Ήταν 8 Αυγούστου του 1996 όταν όλη η χώρα έμεινε άφωνη από την αποκάλυψη του μακελειού στη Θάσο. Ο 25χρονος, τότε, Θεόφιλος Σεχίδης ομολόγησε πως είχε σκοτώσει και τεμαχίσει πέντε της οικογένειάς του: το θείο του, τον πατέρα του, τη μητέρα του, την αδελφή του και τη γιαγιά του.

Στην αστυνομία είχε πει ότι τους σκότωσε, επειδή η οικογένεια του συνωμοτούσε να σκοτώσει εκείνον.

Οι φόνοι έγιναν στις 19 και 20 Μαΐου του 1996. Μέχρι τη σύλληψή του, ο Θεόφιλος Σεχίδης κυκλοφορούσε στη Θάσο σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.


Το πρώτο θύμα ήταν ο 58χρονος θείος του. Πρώτα τον έσπρωξε από τον γκρεμό, αφού είχε προηγηθεί λογομαχία. Στη συνέχεια, του έκοψε το κεφάλι «για να μην βασανίζεται άλλο» όπως είχε πει.

Δεύτερο θύμα ήταν ο 55χρονος πατέρας του, Δημήτρης. Τον πυροβόλησε γιατί το θύμα κρατούσε μαχαίρι και ο Σεχίδης πίστεψε ότι ήθελε να τον σκοτώσει. Του έκοψε την καρωτίδα.


Τρίτο θύμα του δολοφονικού αμόκ του 24χρονου φοιτητή ήταν η μητέρα του, Μαρία, 48 ετών. Την αποκεφάλισε με δυο μαχαίρια (είπε πως κι εκείνη κρατούσε μαχαίρι) και στη συνέχεια σκότωσε την αδερφή του, με τον ίδιο τρόπο. Από τα θύματά του ο Θεόφιλος Σεχίδης αφαίρεσε τους εγκεφάλους τους και τους κράτησε στο ψυγείο «για μελέτη».

Στις 20 Μαΐου σκότωσε την γιαγιά του. Η δολοφονία έγινε όταν η 75χρονη γυναίκα πήγε στο σπίτι της οικογένειας. Κι εκείνη τη σκότωσε με δυο μαχαίρια και την αποκεφάλισε. Με βάση τα λεγόμενα του και εκείνη ισχυρίστηκε πως σκοπός της ήταν να τον σκοτώσει.

Στις 21 Μαΐου, ο Θεόφιλος Σεχίδης τεμάχισε τα πτώματα με αλυσοπρίονα. Εξαίρεση το πτώμα του θείου του. Τοποθέτησε τα κομμάτια σε σακούλες σκουπιδιών και τα πέταξε στην χωματερή της Καβάλας.


Πως αποκαλύφθηκε το έγκλημα

Το αδιανόητο έγκλημα ξεκίνησε όταν η Ελένη Σεχίδη, σύζυγος του πρώτου θύματος, κατήγγειλε στην αστυνομία του Βελγίου (όπου έμενε) την εξαφάνιση της οικογένειας Σεχίδη.

Η αστυνομία δεν μπόρεσε να βρει άκρη και εκείνη αποφάσισε να ταξιδέψει στη Θάσο για να βρει τον σύζυγό της, τον 58χρονο θείο του Θεόφιλου Σεχίδη. Ο 24χρονος, τότε, φοιτητής προσποιήθηκε ότι δεν ήξερε τίποτα, ενώ  συμμετείχε στις έρευνες για να βρεθούν τα μέλη της οικογένειάς του.

Όταν τελικά ομολόγησε το πενταπλό έγκλημα, υποστήριξε ότι έκανε τους φόνους όντας σε άμυνα. Χαρακτήρισε τον εαυτό του θύμα οικογενειακής συνωμοσίας. Ισχυρίστηκε ότι του έκαναν ψυχολογικό πόλεμο γιατί ήξερε ότι ήταν παιδί άλλης μάνας.

Στις 20 Ιουνίου 1997, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Δράμας καταδίκασε τον Θεόφιλο Σεχίδη πέντε φορές ισόβια. Από την πρώτη στιγμή μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου το πρωί της 12ης Φεβρουαρίου 2019 άφησε την τελευταία του πνοή.

Το 2016 είχε καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης αλλά δεν έγινε δεκτή από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa