Πολιτική

Νικολόπουλος: Απάνθρωπο το άρθρο 12 του νόμου Κατρούγκαλου

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος αναφέρθηκε στο νόμο Κατρούγκαλου που αφορά τις συντάξεις χηρείας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Νικολόπουλου:

«Το άρθρο 12 του νόμου Κατρούγκαλου, που αφορά συντάξεις χηρείας είναι ανάλγητο και απάνθρωπο και πρέπει να τροποποιηθεί», τονίζει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Ήδη ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας με επιχειρηματολογία που πείθει ότι είναι αναγκαία η τροποποίηση.

Ειδικότερα, ο Νίκος Νικολόπουλος υπενθυμίζει την είδηση που είδε το φως της δημοσιότητα τις προηγούμενες μέρες και σόκαρε. Συγκεκριμένα, καρκινοπαθής παρακάλεσε τους γιατρούς να τον κρατήσουν στη ζωή μερικές ημέρες με μηχανική υποστήριξη, μόνο και μόνο για να συμπληρώσει η σύζυγος του το όριο ηλικίας και να μη χάσει διαπαντός τη σύνταξη χηρείας. Υπερβολή; Κάθε άλλο. Αυτό ακριβώς ορίζει ο Νόμος Κατρούγκαλου.

Σε άλλο σημείο της ερώτησής του, ο ανεξάρτητος βουλευτής επισημαίνει:

«Το θέμα των συντάξεων χηρείας επανήλθε στο προσκήνιο όχι μόνο εξαιτίας της τραγικής ιστορίας του καρκινοπαθούς, αλλά και μέσα από τις επισκέψεις που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Συζύγων θανόντων ΑΞ.Ι.Α. σε όλα τα πολιτικά κόμματα. Το θέμα θα φτάσει σύντομα στη Βουλή, καθώς θα κατατεθεί από την αντιπολίτευση νομοθετική ρύθμιση για την τροποποίηση του άρθρου 12 τού Νόμου Κατρούγκαλου. Είναι το άρθρο που κυριολεκτικά μπορεί να καταστρέψει χιλιάδες ανθρώπους στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους. Οι επισκέψεις του συγκεκριμένου συλλόγου που συγκροτήθηκε για να αναδείξει το μείζον θέμα, περιελάμβαναν και τον αρμόδιο υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιο Πετρόπουλο».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa