Τι θα ισχύσει για τους επαγγελματίες με τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές το 2018, ζητά να πληροφορηθεί ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, από τον Υπουργό Οικονομικών.

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων:

«Όποιος θέλει σήμερα να επιβιώσει, δεν έχει παρά μία επιλογή: Να κάνει στάση πληρωμών προς την Εφορία ή να φοροδιαφύγει. Κάθε μέρα, οι φορολογούμενοι, και ειδικότερα οι λίγοι που έχουν κατορθώσει να μείνουν ζωντανοί και ενεργοί στην αγορά εργασίας, ακούν και για μια νέα πρωτοβουλία του οικονομικού επιτελείου που στρέφεται εναντίον τους. Το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει και στο τελευταίο σεντ εισοδήματος, επιδεικνύοντας μια πρωτοφανή αρπακτική διάθεση».

Με την παρότρυνση να σταματήσει ο «στραγγαλισμός» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο ανεξάρτητος βουλευτής θέτει το κατωτέρω ερώτημα προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο:

«Αληθεύει ότι εκτός από τον φόρο 20%, χιλιάδες επαγγελματίες θα κληθούν από το 2018 να πληρώσουν και ασφαλιστικές εισφορές 26,95% και ότι οι εισφορές αυτές θα προστεθούν στον φόρο ύψους 20%, με τον οποίο επιβαρύνονται ήδη οι επαγγελματίες, με αποτέλεσμα το κράτος να εισπράττει -με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο- το 47% της αμοιβής τους»;

Σχολιάστε ...