Πολιτική Σε πρώτο πλάνο

Νικολόπουλος: «Φωτιά» της Πυροσβεστικής στα… μπατζάκια της!

Νίκος Νικολόπουλος

Μετά την παράδοση στην κυκλοφορία των νέων εθνικών δρόμων, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος αναδεικνύει με αγωνιώδη τρόπο το ζήτημα της πυρασφάλειάς τους.

Συγκεκριμένα, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών αξιοποιώντας τις προειδοποιήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με τις οποίες η υπηρεσία αδυνατεί να καλύψει τα υπάρχοντα κενά.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, ειδικότερα, για τον δρόμο Πατρών- Κορίνθου, επικαλείται υπολογισμούς της Πυροσβεστικής, με βάση τους οποίους θα χρειασθούν 70 πυροσβέστες για να επανδρώσουν τρεις σταθμούς κατά μήκος της διαδρομής.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής επισημαίνει επίσης ότι, επί της ουσίας, προστίθεται ένα ακόμη έργο στην Πυροσβεστική, χωρίς να ξεχνάμε και τις καλύψεις που πρέπει να γίνουν σε 14 αεροδρόμια της χώρας. Με άλλα λόγια, το ελλιπές υπάρχον προσωπικό θα εξαντληθεί και δεν θα προλαβαίνει να… σχολάσει, όπως έχει επισημάνει με σκωπτικό τρόπο ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων Βασίλης Φερτάκης.

Τα ερωτήματα του Αχαιού ανεξάρτητου βουλευτή είναι αφοπλιστικά και έχουν ως εξής:
  1. Υπάρχει και το διαθέσιμο προσωπικό να επανδρώσει τις υπηρεσίες;
  2. Εφόσον δεν επαρκούν οι βάρδιες για την κάλυψη των νέων σταθμών των πυροσβεστικών οδών, τότε η επάνδρωσή τους θα γίνεται και με προσωπικό που έχει ενεργό ρόλο στις πυρκαγιές, κάτι που εκ των πραγμάτων θα το οδηγήσει στην εξουθένωσή του;
  3. Μα, τότε δεν θα υπάρξει σοβαρό ζήτημα το καλοκαίρι στην πυρασφάλεια;
  4. Εάν στους τρεις σταθμούς πρέπει να απασχοληθούν 70 πυροσβέστες, τότε το προσωπικό αυτό θα πρέπει να βρεθεί από τις υπάρχουσες υπηρεσίες;
Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa