Πολιτική

Νικολόπουλος: Ώρα να μάθουμε αν πλήρωσε τους φόρους του ο πρώην Υπουργός!

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου κοινοποίησε την απάντηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σχετικά με φοροφυγά υπουργό και την λίστα με 5.000 επωνύμους που θα ανάψει φωτιές.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

Από την απάντηση καθαρά προκύπτει ότι έχουν πιάσει λαβράκι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.).

«Διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση και υποβλήθηκε αρμοδίως από τον επιληφθέντα πειθαρχικώς προϊστάμενο πορισματική έκθεση, η οποία εκκρεμεί στο στάδιο της αξιολόγησης», επί λέξει αναφέρει η υπ. Αριθμ. Πρωτ.: ΔΔΑΔ Δ 131424 ΕΞ 2017 ΕΜΠ.

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες:

Άνω- κάτω έχει κάνει τον φορολογικό μηχανισμό η ερώτηση με Α.Π. 6435 που είχε ως θέμα: «Υπάρχει σε λίστα φοροφυγάδων και Υπουργός;» και στην οποία αναγραφόταν η ύπαρξη λίστας με τις 5.000 πιο σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής, στην οποία περιλαμβάνονται υπουργός της κυβέρνησης και η σύζυγος του.

Όμως, όπως πληροφορούμεθα, το παρασκήνιο είναι έντονο, με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών να αλληλοκατηγορούνται για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς άνοιξε τον δρόμο για πυρ ομαδόν από ισχυρούς επιχειρηματίες, οι οποίοι ρωτάνε γιατί βρίσκονται αυτοί στη λίστα και εξαιρούνται άλλοι.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος με νέα ερώτησή του θα ζητήσει από τον Υπουργό το πόρισμα της ΕΔΕ που ανέλαβε διευθυντικό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών με μεγάλη εμπειρία, προκειμένου να πληροφορηθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι εάν εισπράχθηκαν οι φόροι από τον Υπουργό και εάν παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό οι επίορκοι υπάλληλοι.

Επίσης, όπως τόνισε ο ασυμβίβαστος και μαχητικός βουλευτής σε αυτές περιπτώσεις, εάν καταλογισθούν  ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τότε η ΕΔΕ πρέπει να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

Τέλος, αξίζει να έχουν όλοι υπ΄όψιν τους στο ΜΑΞΙΜΟΥ, αν δεν θέλεις να προχωρήσει μια υπόθεση, κάνε μια ΕΔΕ.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa