Οικονομία

 «Ντου» εφοριακών σε σπίτια για την επιδότηση δανείου!

Στον εισαγγελέα θα οδηγούνται όσοι οφειλέτες τυχόν δηλώσουν ψευδή στοιχεία ή αποκρύψουν εισοδήματα, προκειμένου να ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νέου νόμου για προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών.

Για να συμβεί αυτό και προκειμένου να εντοπιστούν κρούσματα κατάχρησης του μέτρου από μη δικαιούχους, προβλέπεται αυτεπάγγελτη ή κατόπιν αναφοράς έρευνα, τα σχετικά πορίσματα της οποίας παραπέμπονται στον αρμόδιο εισαγγελέα για την εξέταση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των υπευθύνων.

Η απίστευτη αυτή πρόβλεψη συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 7 της επίμαχης ΚΥΑ, όπου περιγράφονται οι υποχρεώσεις του οφειλέτη.

Εκτός, λοιπόν, από την αυτονόητη υποχρέωση υποβολής φορολογικών δηλώσεων και ενημέρωσης της ειδικής πλατφόρμας για όλες τις αλλαγές στην εισοδηματική, περιουσιακή ή και οικογενειακή του κατάσταση, δεσμεύεται «να συναινεί στη διενέργεια κοινωνικής έρευνας και σε κατ` οίκον επισκέψεις από αρμόδιους υπαλλήλους, αν απαιτηθεί, για επιτόπια επαλήθευση της σύνθεσης του νοικοκυριού»!

Όσοι εντοπιστούν ότι έλαβαν επιδότηση χωρίς να είναι δικαιούχοι, θα πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο το συνολικό ποσό της επιδότησης και εντόκως, με επιτόκιο 5%.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa