Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: «Η χώρα απέχει πολύ από την κανονικότητα»

Θετικά βλέπει την έξοδο της χώρας στις αγορές με 10ετες ομόλογο, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη. Όπως αναφέρει σε συνέντευξη της στον «Ελεύθερο Τύπο», «άργησε, και σήμερα εν πολλοίς οφείλεται στο ότι οι αγορές προεξοφλούν την εκλογική νίκη της ΝΔ».

Ωστόσο, η κ. Μπακογιάννη τονίζει ότι «η χώρα όμως απέχει πολύ από την κανονικότητα» και «χρειάζεται άμεσα επενδύσεις, χρειάζεται μείωση της φορολογίας, χρειάζεται τόνωση της επιχειρηματικότητας, χρειάζεται να μεγαλώσει η πίτα για να μπορέσει να πετύχει αξιοπρεπή υγεία και Παιδεία για όλους και να στηρίξει πιο αποτελεσματικά τους πιο αδύναμους».

Αναφερόμενη στις επόμενες εκλογές, η κ. Μπακογιάννη αναφέρει ότι «θα αναμετρηθούν δύο κόσμοι: Ο φιλελεύθερος προοδευτικός, που πιστεύει σε μια Ελλάδα ευρωπαϊκή, με ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, σε μια Ελλάδα που παράγει και δημιουργεί συνθήκες ευημερίας για τους πολίτες. Από την άλλη, υπάρχει ο κόσμος του λαϊκισμού, της δημαγωγίας και της συντήρησης όλων των παθογενειών της Μεταπολίτευσης, τον οποίο εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά την στάση της ΝΔ στο Μακεδονικό, η κ. Μπακογιάννη την χαρακτηρίζει υπεύθυνη και πατριωτική, ενώ σημειώνει ότι «η κυβέρνηση με τις επιλογές της ανοίγει θέματα τα οποία ως Ελλάδα τα είχαμε αποφύγει με επιτυχία».

Τέλος, σχετικά με το εισαγγελικό πόρισμα για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι, λέει ότι «επιβεβαίωσε όλους τους φόβους μας, ότι δηλαδή δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός, κανένας συντονισμός προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποι».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa