Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: Οι υψηλοί τόνοι δυσκολεύουν τον διάλογο Ελλάδας- Τουρκίας

Ντόρα Μπακογιάννη

«Η Τουρκία οφείλει να αντιληφθεί ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας βασίζονται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών», επισημαίνει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατία σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews εξηγεί, όμως, ότι οι υψηλοί τόνοι στις σχέσεις Ελλάδας- Τουρκίας δυσκολεύουν τον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών.

Σε σχέση με την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία σημειώνει ότι «οι επαφές και ο διάλογος με την ηγεσία της γειτονικής χώρας όταν είναι καλά προετοιμασμένες είναι θετικές» και προσθέτει: «ελπίζω ότι αυτή η επίσκεψη θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη από την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα».

Σε ό,τι αφορά το ονοματολογικό και τις σχέσεις με τα Σκόπια, σημειώνει ότι η ΝΔ θέλει να βρεθεί λύση, αλλά αυτή που θα προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα και θα εξασφαλίζει σταθερότητα στα Βαλκάνια. «Ακόμη και η τροπολογία που κατέθεσε η αλβανική μειονότητα των Σκοπίων αποδεικνύει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών που αναγνωρίζει Μακεδονική εθνότητα ενισχύει τον αλυτρωτισμό στην περιοχή και άρα ενισχύει την αστάθεια», τονίζει.

Σε ερώτηση για το εάν μπαίνουμε σε περίοδο σκληρής πόλωσης, δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πολώσει με την ελπίδα να συσπειρώσει ένα τμήμα των ψηφοφόρων του. «Αυτό όμως έχει τεράστιο κόστος. Έχει κόστος για το πολιτικό σύστημα και τη λειτουργία του, αλλά κυρίως έχει κόστος για τη δημοκρατία μας», ξεκαθαρίζει.

Τέλος, αναφερόμενη στις «μεταγραφές» Τατσόπουλου και Θεοχάρη εκτιμά ότι «πρόσωπα που έχουν πολιτικό λόγο, έχουν κοινές απόψεις με τη ΝΔ στα σημαντικά ζητήματα και είναι αποφασισμένα να δουλέψουν για να γυρίσει σελίδα η χώρα μας και να μπούμε σε ένα κύκλο ανάπτυξης και ευημερίας, προσθέτουν και δεν αφαιρούν» και θυμίζει ότι «η ΝΔ είχε μεγάλες εκλογικές νίκες μόνο όταν προσέλκυε προσωπικότητες από το κέντρο και την κεντροαριστερά».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa