Κόσμος

Ντόρτμουντ: Ανάμιξη τζιχαντιστών «βλέπει» η αστυνομία – Τα τριπλά τζάμια έσωσαν τους παίκτες! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η γερμανική αστυνομία θεωρεί ως πιο πιθανό σενάριο να κρύβονται τζιχαντιστές πίσω από τις τρεις εκρήξεις που έγιναν κοντά στο λεωφορείο της Μπορούσια Ντόρτμουντ. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των γερμανικών ΜΜΕ η επιστολή που βρέθηκε στον τόπο της έκρηξης αναφέρει ότι η επίθεση αποτελεί απάντηση στην στρατιωτική ανάμειξη της Γερμανίας στις επιχειρήσεις παρακολούθησης κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Πάντως, εφημερίδα του Μονάχου αναφέρει ότι η επιστολή είναι πιθανόν να αποτελεί προσπάθεια αυτών που βρίσκονται πίσω από την επίθεση να παραπλανήσουν τις αρχές.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας ανακοίνωσε την ανάληψη της έρευνας για την επίθεση κατά του λεωφορείου της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Εξάλλου, σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, στο σημείο βρέθηκε και τέταρτος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος για άγνωστο λόγο δεν πυροδοτήθηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως όποιος βρίσκεται πίσω από την πρωτοφανή επίθεση, είχε κρύψει τους εκρηκτικούς μηχανισμούς πίσω από θάμνους στο σημείο απ’ όπου περνούσε το λεωφορείο της γερμανικής ομάδας.

Από την τριπλή έκρηξη έσκασαν τα λάστιχα του πούλμαν και έσπασαν πολλά παράθυρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον καρπό από τα γυαλιά ο 26χρονος αμυντικός, Μαρκ Μπάρτρα. Σημειωτέον ότι το λεωφορείο διέθετε τριπλά τζάμια, τα οποία έσωσαν τα μέλη της ομάδας από τις ισχυρές εκρήξεις.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa