Πολιτική

Νότης Μηταράκης: Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο δε μειώνει τους μισθούς

Ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, σε σημερινή του συνέντευξη έστρεψε τα «πυρά» του κατά του ΣΥΡΙΖΑ διότι όπως ανέφερε κινδυνολογεί και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα σε ότι έχει να κάνει με τις διατάξεις του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Μυταράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως οι διατάξεις που ανέφερε οι εφημερίδα «Αυγή» σε δημοσίευμά της και υποστήριξε πως θα επιφέρουν 40% μείωση στους μισθούς δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Εμείς θεωρούμε ότι οι συλλογικές συμβάσεις αποτελούν το βασικό εργαλείο διαμόρφωσης των εργασιακών σχέσεων, όπου οι εργοδοτικές οργανώσεις και οι συνδικαλιστές ελεύθερα μπορούν να αποφασίζουν για τις εργασιακές συνθήκες, τους μισθούς και άλλα στοιχεία που επηρεάζουν τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και τον εργασιακό βίο. Δίνουμε το δικαίωμα στους συνδικαλιστές και στους εργοδότες να συμφωνήσουν, αν θεωρούν ότι οι κλαδικές ή οι εθνικές συλλογικές συμβάσεις πρέπει να έχουν συγκεκριμένες εξαιρέσεις, πχ για κοινωνικούς συνεταιρισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή για εταιρείες που αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα. Και δίνουμε το δικαίωμα εξαίρεσης όχι γενικά, όπως προσπαθεί να το παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για τις πολύ λίγες συγκεκριμένες περιπτώσεις εταιρειών που παίζονται οριακά η επιβίωσή τους και η ύπαρξη θέσεων εργασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μυταράκης.

Σε ότι έχει να κάνει με το γεγονός εάν κάποια υγιής επιχείρηση εκμεταλλευτεί τον νόμο και μειώσει τους μισθούς, ο κ. Μηταράκης εξήγησε ότι «Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας, για να αποφύγουμε οποιαδήποτε προσπάθεια του οποιουδήποτε να εκμεταλλευτεί αυτή τη διάκριση. Σε σύγχρονες σχέσεις εργασίας, για να υπάρχουν εργαζόμενοι, πρέπει να υπάρχουν και εργοδότες και, για να υπάρχουν εργοδότες, πρέπει να σέβονται τα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι μία σχέση που και τα δύο μέρη έχουν πολύ σημαντικές ευθύνες».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa