Πολιτική

Ν. Κεραμέως: Καθοριστική η συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην εκπαιδευτική διαδικασία εν μέσω κορωνοϊού

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μίλησε για τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην διαδικασία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης εν μέσω κορωνοϊού, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

“Ο ιδιωτικός τομέας συνέπραξε στην προσπάθεια του υπουργείου, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη σημαντική συμβολή της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ιδιαίτερα σε κρίσεις, όπως αυτή που προκάλεσε ο κορωνοϊός”, ανέφερε.

Όπως πρόσθεσε η υπουργός, ο ιδιωτικός τομέας συνέβαλλε “πολλαπλά και καθοριστικά”, με δωρεάν υπηρεσίες και εξοπλισμό.

Πρώτον, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας παρείχαν δωρεάν πρόσβαση, χωρίς χρέωση δεδομένων (zerorating) από κινητά δίκτυα, σε ψηφιακές πλατφόρμες του υπουργείου για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία.

Δεύτερον, δωρητές προσέφεραν ταμπλέτες και φορητούς υπολογιστές σε σχολεία της επικράτειας.

Τρίτον, ιδιωτική εταιρεία παρείχε δωρεάν παραμετροποιημένη διαδικτυακή πλατφόρμα, μέσω της οποίας πραγματοποιούνταν τα μαθήματα στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Για την κ. Κεραμέως, η παρακαταθήκη των συνεργειών με τον ιδιωτικό τομέα για τον εκσυγχρονισμό των δομών και των εκπαιδευτικών υπηρεσιών του υπουργείου οδηγεί στο επόμενο βήμα, που είναι η επένδυση στην ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης.

Τέλος, η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Πολιτικής, ο Διόφαντος και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας συνεργάζονται ήδη για το επόμενο αυτό βήμα, ετοιμάζοντας τη δημιουργία ενός υπολογιστικού νέφους (cloud) στο Διόφαντο, που θα μπορέσει προοδευτικά να καλύψει συνολικά τις εξ αποστάσεως δραστηριότητες των εκπαιδευτικών δομών.

“Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται και συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα”, ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa