Κόσμος

Ξέρει η τελευταία ανιψιά του Αλ Καπόνε πού είχε κρύψει τους θησαυρούς του;

Nevadas Gangster Past Capones

Η 79χρονη σήμερα Ντέιρντρε Καπόνε, μικρανεψιά του διαβόητου αφεντικού της μαφίας του Σικάγο, πιστεύει ότι ο Αλ Καπόνε έκρυψε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορα κρησφύγετα, μυστικές υπόγειες κρύπτες, θυρίδες και κοντέινερ. Όπως είπε στη βρετανική εφημερίδα The Sun ο «θείος Αλ», που τον θυμάται να ντύνεται Άη Βασίλης σε αρκετές περιστάσεις τα Χριστούγεννα, έβαλε στην άκρη εκατομμύρια δολάρια για να διασφαλίσει το μέλλον της οικογένειάς του.

Ωστόσο, δεν πιστεύει ότι υπάρχουν κρυμμένοι θησαυροί της μαφίας στο Σικάγο, αλλά ότι ο αδελφός του παππού της έκρυψε χρήματα που προήλθαν από εγκληματικές δραστηριότητες σε πολλές θυρίδες.

Ο Αλ Καπόνε πιστεύεται ότι πρόλαβε να κρύψει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια της μαφίας προτού καταδικαστεί το 1932 για φοροδιαφυγή και καταλήξει αρχικά σε φυλακή στην Ατλάντα και στη συνέχεια στις διαβόητες φυλακές του Αλκατράζ στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια.

Η μικρανεψιά του, που όταν μεγάλωσε έγινε επιχειρηματίες στη Μινεσότα, είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι ο παππούς της την είχε διαβεβαιώσει πως το μέλλον της είναι εξασφαλισμένο, αλλά μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να εντοπίσει τίποτε από το θησαυρό του Αλ Καπόνε. Πιστεύει, όμως, ότι μέρος του βρίσκεται στην Κούβα και ίσως σε τοποθεσίες που γνωρίζει ότι εκείνος επισκέφθηκε στο Ουισκόνσιν, το Αρκάνσας και τον Καναδά.

Η Ντέιρντρε λέει ότι έκανε ό,τι περνούσε απ’ το χέρι της για να βρει τα κρυμμένα εκατομμύρια κι επισκέφθηκε διάφορες τοποθεσίες που συνδέονται με τη δράση του συγγενούς της, αλλά λόγω των επαγγελματικών και οικογενειακών της υποχρεώσεων δεν κατάφερε να συνεχίσει το κυνήγι του θησαυρού.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa