Παρασκηνιακά

Ξέσπασε ο Μητσοτάκης για την «υπόθεση Τζόκερ»

Για μια παρωδία, που εμποδίζει τη νηφάλια προσέγγιση του ζητήματος, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση για τα όσα συνέβησαν αναφορικά με την ταινία «Joker».

«Γύρω από το περιστατικό με την κινηματογραφική ταινία “Joker”, ζήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη εντυπώσεων και διαμορφώθηκε μια “παρωδία” που εμποδίζει ακόμα και σήμερα τη νηφάλια προσέγγιση του ζητήματος», είπε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στο επίσημο δείπνο της Πολιτιστικής Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη. Αυτή ήταν η πρώτη δημόσια δήλωση του κ. Μητσοτάκη για τα όσα συνέβησαν το περασμένο σαββατοκύριακο σε κινηματογράφους, γεγονότα που προκάλεσαν έντονη πολιτική αντιπαράθεση.

«Πράγματι δουλειά της Αστυνομίας είναι να παρεμβαίνει όταν γίνεται μια καταγγελία. Αν παρενέβη με τρόπο υπερβολικό εδώ πέρα είμαστε να το συζητήσουμε αυτό. Αν θεωρούμε ότι ο νόμος ο οποίος ορίζει το πλαίσιο προστασίας των ανηλίκων για τις τηλεοπτικές ταινίες είναι ένας νόμος που πρέπει να αλλάξει, να το συζητήσουμε κι αυτό με νηφαλιότητα», είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αναφερόμενος στην εμφάνιση αστυνομικών σε κινηματογράφους που παιζόταν η ταινία «Joker», προκειμένου να απομακρυνθούν ανήλικοι από τις αίθουσες.

Μητσοτάκης για Joker: Ενδειξη επιστροφής στην πραγματικότητα
Στο επιχείρημα ότι οι ανήλικοι που έχουν δεδομένα στο κινητό τους μπορούν να βλέπουν διάφορα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι η δημόσια σφαίρα διακατέχεται από διαφορετικούς κανόνες από την ιδιωτική σφαίρα.

«Ολα αυτά θα μπορούσαμε να τα συζητήσουμε ήρεμα απλά, να πάρουμε από ένα πραγματικό περιστατικό να καταλήξουμε σε μια λύση η οποία θα είναι αμοιβαία αποδεκτή», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ενώ παρατήρησε πως όλα όσα συνέβησαν σε σχέση με την ταινία Joker «ίσως είναι και μια ένδειξη επιστροφής στην πραγματικότητα το γεγονός ότι αφιερώνουμε τόσο ενέργεια για να συζητήσουμε ένα θέμα ήσσονος σημασίας».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa